19 Kasım 2012 Pazartesi

YASTIK KILIFI KREASYONUM :)


Geçen cuma iş çıkışı içimi kaplayan iç sıkıntısını atmak üzere klasik kadın davranışı olan alışverişe yöneldim. Hemen kendimi büyük bir süpermarkete attım ve amaçsızca dolaştım.Kimsenin pek uğramadığı kedi,köpek mamalarının yanına büyük bir sepete 1 tl ye yastık kılıfları koymuşlar. Bende altın bulmuş gibi sevindim, yastık kılıfı olamayacak kadar güzel parçaları aldım ve hafta sonu kedime tunik diktim.Elimde dört parça daha var bakalım onların başına ne gelecek....:)

13 Kasım 2012 Salı

ÇANTA ve TERLİK


Hafta sonu bilgisayarda kayıtlı blogları gezerken, idolüm olan http://nicolemdesign.blogspot.com sitesi ( umarım bir gün bende böyle güzel çanta dikebilirim)içindeki çantalardan esinlenerek tamamen acemice bir üretim gerçekleştirdim. Dış kumaş annemin divan örtüsüydü (üzerinde çok uyumuşluğum vardır:))en az 30 yıllık...,İç astar ise keten pantolonumun parçalarıdır.Oldukça büyük oldu, bu nedenle kızımın yorumu "plaj çantası mı yaptın" şeklindeydi.






Terlik dün akşamın projesiydi. Çorap giyse terlik giymeyen, terlik giyse çorap giymeyen kızıma sevimli, ayağını ısıtacak bir şey yapayım dedim. Fotoğrafta siyah olarak görünen, eşimin amcasının dükkanından kalma deri parçalarıdır. Eskiden Tarsus'ta kunduracılık yapıyormuş amcamız. Emekli olunca dükkan eşyaları garaja kaldırılmış,geçen bayramda orası açıldı, ne hazineler çıktı anlatamam. 
Kızımın ayağından kalıp çıkardım. Bu kalıbı kullanarak  iki kat elyaflı kumaş kestim, üstüne de pijamadan arta kalan polar kumaşı diktim.D şeklindeki parçayı da ayak ölçülerini 3'er cm büyüterek kesip ve yine polar kumaş ile kapladım.Fakat terliğin üst kısmını dikemedim çünkü iğnem kalın kumaşları dikmek için uygun değil, hafta sonu alışveriş listesine yazıldı.Tabanı da silikonla yapıştırmayı düşünüyorum yada uygun iğne ile dikerim,şimdiden beğendi kızım umarım ayağından çıkartmaz. 






9 Kasım 2012 Cuma

Keseler,Kutular vs....


Kendimce dikiş çalışmalarım devam ediyor.Tamamen artık kumaşlardan kese yapmaya çalıştım.İlk olarak Mavi olanı çalıştım, kızıma yaptığım yatak örtüsünden kalan elyaflı parça üzerine tekrar kumaş kapladım. Biyeler ise eski keten pantolonumun paçalarından ,fena olmadı sanırım.Pembe olanda elyaf yok, kenarlarına kurdele ile süsleme yapacağım, banyo yada yatak odasında kullanılabilir diye düşünüyorum.

peynir yemeyen çocuk...


Genellikle çocuklar peyniri sevmiyorlar.Bizim ufaklık 1 yaşından sonra peynir yememeye başladı.Her türlüsünü denedik ama başaramadık sadece tramisu ve künefe içinde krema zannederek yedi. Bu nedenle bizde tramisu çok tüketilir, akşam arta kalan labne peynirle o anda gelişen doğaçlama bir karışım yarattım ....
labne ile pudra şekerini karıştırdım, çok az da toz şeker ve bol kakao, krema kıvamında bir şey çıktı ortaya, hadi bir şansımı deneyim dedim ve bütün sevimliliğimle kızımın yanına gittim "bak sana mcdonald dondurması getirdim" dedim "hıııımmm" dedi şöyle bir baktı ve kaşığın ucuyla tattıktan sonra bütün kaseyi bitirdi....
Ben de yüzümde  zafer kazanmış mutlu anne ifadesiyle boş kaseyi mutfağa götürdüm, darısı tüm annelerin başına .....

6 Kasım 2012 Salı





Doğum günü Çocuğu.......

Bu gün doğum günüm ....ilk kutlayan google oldu desem ....daha doğrusu iş yerine gelip bilgisayarı açınca bana özel açılış sayfasını görmek çok sevindirdi, şımarık bir ifade kapladı yüzümü.( görmemişin açılış sayfası olmuş ....:)))))
Her şey için teşekkürler Tanrım....:)

1 Kasım 2012 Perşembe

Her şeyin özü.....


Küçüklüğümden beri, etrafta gördüğüm nesneleri hep bir şeylere benzetmeye bayılırdım,dün akşamda tarih tekerrür etti ve işte ....beni aldı çocukluğuma götürdü...